Tijd voor Nazia & Fun

Tijd voor jezelf. Een bekend fenomeen voor jonge moeders. “Neem je wel tijd voor jezelf?”, “Vergeet niet tijd voor jezelf te nemen!”, “Neem je wel genoeg tijd voor jezelf”? Je hoort het moeders om je heen roepen. En misschien hoor je dat stemmetje ook wel in je hoofd. Maar wat betekent tijd voor jezelf? Lekker met je vriendinnen weg? Je nagels doen? Sporten? Slapen? Er zijn verschillende manieren om tijd voor jezelf te nemen. En ik zeg nemen, want die ruimte moet je zelf pakken! Dus hoe zorg je ervoor dat je weer energie krijgt?

Tijd voor Nazia en Fun zijn mijn goede voornemen voor 2017. En ja -ik weet het- we zitten al in april. Maar dit verhaal begint dan ook in februari tijdens de workshop Feminine Presence – Laad jezelf op van Estatic Abundance. Tijdens deze workshop begeleidt Sherina Ghafoerkhan vrouwen naar de volgende stap: om zichzelf vanuit vrouwelijke kracht volledig te omarmen, zodat ze helemaal blij zijn met wie ze zijn. De workshop richt zich op het opwekken van levensenergie vanuit jouw vrouwelijke kracht. Volgens Sherina is er een manier om ‘zachter’ te werken en toch alles gedaan te krijgen. Daar had ik wel oren naar! Waar het voor mij wel wat zachter mag; er zit niet genoeg tijd in een dag om alles gedaan te krijgen!

Mijn goede voornemen voor 2017 - Tijd voor Nazia en Fun

Op een mooie, koude en sneeuwachtige dag in februari, rij ik naar Den Haag. Ik zit snotverkouden achter het stuur en die periode van de maand is ook weer aangebroken. Genoeg redenen om af te zeggen. Toch ben ik vastberaden deze training te volgen. Daar aangekomen word ik bedolven met koekjes, chocolade en lekkere theetjes. Sherina weet precies waar ik behoefte aan heb vandaag. Er hangt een relaxte en vertrouwde sfeer. Een veilige omgeving wordt gecreëerd waardoor je ongedwongen deelt, elkaar in vertrouwen neemt en op een spirituele niveau dichter tot jezelf komt. De training richt zich vooral op praktijkoefeningen in plaats van theorie. Het zijn bijzondere oefeningen die je zelf moet ervaren om het effect ervan te voelen. Je doet meditatie oefeningen om vanuit je hoofd in je lichaam te gaan en het werkt echt! Hierdoor ga je meer leren vertrouwen op jezelf en je eigen gevoel. Vragen waar ik mee worstel kan ik sneller beantwoorden vanuit mijn intuïtie. Door de meditatie oefeningen kan ik uit mijn hoofd stappen. Ik voel me krachtig en ik krijg vlinders in mijn buik. Ik merk dat ik overweldigd word door dankbaarheid. Ik ben open geweest over mijn burn-out die ik in 2015 heb gehad. Na een jaar therapie voel ik dat ik aan het begin sta van mijn nieuwe ik. Ik voel daar ook angst bij. De angst om weer een burn-out te krijgen of teleurgesteld zijn in mijn nieuwe ik. Tijdens deze training voel ik de dankbaarheid vanuit mijn onderbuik. Dankbaar dat ik weer kan genieten, weer kan voelen en weer lol kan hebben. Dankbaar voor mijn vrienden, familie en gezin.

Mijn goede voornemen voor 2017 - MeditatieoefeningenWe sluiten af met inzichtkaarten. Het principe van inzichtkaarten is dat het je inspiratie biedt om je leven of dag op dat moment richting te geven. De tekst op de kaart geeft je steun en verheldering waarmee je een nieuwe kijk op allerlei zaken krijgt. Ik trek uit een stapel op de grond een inzicht kaart. Op de kaart staat “dat wat je vreugde en voldoening geeft daarin ben Ik aanwezig”. Sherina legt uit dat Ik staat voor God. Er verschijnt een grote glimlach op mijn gezicht. Het voelt alsof God en het universum zegt: ‘Wat een goed voornemen voor 2017 Nazia’! De reden waarom ik Fun heb als voornemen voor dit jaar is, omdat ik een lange tijd vergeten was wat vreugde is. Toen ik dat tijdens mijn herstel besefte, beloofde ik aan mezelf om vreugde in mijn leven weer te verwelkomen.

Na afloop van de workshop liep ik naar de auto. Ik kwam naar de workshop voor meer energie maar op een of andere manier had deze workshop mij wat anders gegeven. Ik besefte me dat ik niet bang hoef te zijn voor mijn nieuwe ik. Ik ben krachtig en ik mag mijzelf vertrouwen. Mijn nieuwe ik is gewoon super tof.

Wil je ook een bijzonder inzicht en meer energie? Ga in plaats van een dagje sauna met vriendinnen naar de workshop Feminine Presence – Laad jezelf op van Sherina Ghafoerkhan. Ik beloof je dat je op de langere termijn hier meer uithaalt.

Feminine Presence – Laad jezelf op 19 mei 2017 van 10.00-17.00 in Voorburg. Voor meer informatie kijk je op de website van Estatic Abundance.

 

Ook iets te delen? Geef hier je reactie!

Like mijn Facebook pagina om op de hoogte te blijven van nieuwe blogs, toffe vlogs en leuke GiveAways

 

Bitnami