Als een Phoenix uit het as herrijzen

Daar ben ik dan weer, 1,5 jaar na mijn laatste blogpost. Bij het maken van deze blogpost kwam de titel ‘Als een Phoenix uit het as herrijzen’ in mijn hoofd voorbij. Ik heb hem even uit nieuwsgierigheid in Google gegooid en kreeg burnout als resultaat. Nou dat resultaat klopt wel!

Met de geboorte van Mika zweefde we op een enorme roze wolk, die roze wolk werd een zwarte schaduw toen we te horen kregen dat mijn lieve schoonvader Dirkpaps met longkanker werd gediagnosticeerd. Mika was toen 4 maanden oud. 5 maanden later overleed Dirkpaps, in 1 jaar zijn we 5 dierbare mensen verloren. Daarnaast was er een reorganisatie op het werk. Ik kreeg Godzijdank te horen dat ik mocht blijven! Van 30 man gingen we naar 6 en toen ik terugkwam van ouderschapsverlof liet mijn manager weten dat ze promotie had gemaakt en na 3 weken zou vertrekken. Mijn team bestond alleen nog maar uit mij. Mooi dacht ik, dan kan ik me volledig storten op mijn werk! Het duurde ruim een halfjaar voordat er een nieuwe collega werd aangenomen en ik dacht dat ik het wel alleen aankon. Rouwverwerking, nieuw in het moederschap, en werken totdat je letterlijk en figuurlijk niet meer kunt. Ja hoor, dit zijn prima ingrediënten voor een burn-out.

Wat mij erg heeft geholpen zijn de wekelijkse therapiesessies met mijn briljante Psychologe waar we heel intensief alle thema’s zijn afgegaan, Rouwverwerking, Moederschap & Werk. Na 3 maanden wilde ik weer heel graag re-integreren. Maar na half jaar merkte ik dat het geen match meer was. Het bedrijf is veranderd, ik ben veranderd het is tijd voor iets anders. Iets nieuws. ‘Waar krijg je nou energie van? Waar word je blij van?’ vroeg Helle, mijn Psychologe…1 jaar na mijn burn-out wist ik het antwoord. Ik wil plezier hebben! Fun! En dat gevoel had ik toen ik 3 jaar geleden Mamasita had opgezet. Ik besloot mijn baan op te zeggen en het risico te nemen. Oh wat is dat spannend! En nu ben ik dan hier!

Mama-Mika-motherhood-smallVandaag is Mika 3 jaar! Precies 3 jaar geleden kwam ons lief mannetje op deze wereld. De grootste uitdaging in mijn leven en 3 jaar later ben ik doorgewinterde moeder. En dat ging niet van een leien dakje! Nog steeds sta ik voor uitdagingen, maar ik doe mijn best! Net als elke andere moeder!

Ik ben klaar met die ‘mommy wars’. Weg ermee! Ik ben voor helpen. Delen, elkaar door die onzekere periode heen slepen. Tegenwoordig heeft iedereen een mening die hij/zij graag ventileert op Social Media. Het is hartstikke goed om een mening te hebben, maar met welke intentie ventileer je die mening?

Daarom ga ik je op deze blog niet vertellen hoe je het moet doen. Ik ben geen expert, ik ben een moeder met ervaring en die deel ik graag. Misschien helpt het je, misschien ook niet? Misschien ken je een vriendin, zus, nicht, buurvrouw die hetzelfde meemaakt en mijn ervaring kan gebruiken.

Hier vind je dus alles over mijn ervaring als Mamasita! Zwanger- & moederschap avonturen op gebied van gezondheid, lifestyle & fashion.

Of je nou fles-, borst, potjesvoeding geeft, je kindje meteen troost of even laat huilen, een thuisblijf- of een werkende Mamasita bent? Jij bepaald wat het beste is voor jou en voor je kindje!

Ik geloof in delen en niet in oordelen. Heb je tips, een mooi verhaal of wil je gewoon lekker bijkletsen? Deel het! 😉

p.s. Mamasita = een verbastering van het Spaanse woord ‘mamacita’ wat letterlijk kleine moeder betekent en gebruikt wordt door mannen als ze met vrouwen flirten. Mamasita betekent voor mij hot mama!

Ook iets te delen? Geef hier je reactie!

Like mijn Facebook pagina om op de hoogte te blijven van nieuwe blogs, toffe vlogs en leuke GiveAways

 

Bitnami